Verkiezingen! Een lezing van Wander en Eric + BorrelLeden,

Het maatschappelijke debat neemt de laatste tijd populistische wendingen aan. De democratie is niet meer wat het altijd geweest is. De verkiezing van Trump in de Verenigde Staten heeft het populisme in Europa verder aangewakkerd. Marine Le Pen heeft Frankrijk in haar greep, de Engelsen kozen voor een Brexit en bij ons staat Geert Wilders bovenaan in de peilingen. Het debat lijkt te verharden en dat leidt tot polarisatie. Wilders noemde ons parlement een ‘nep-parlement’. Sommigen pleiten voor meer referenda of zelfs een internetdemocratie. Anderen reppen over besluitvorming via loting onder burgers.

Op 15 maart zullen we naar de stembus gaan, maar hoe ging het vroeger? En waar komt de democratie eigenlijk vandaan? Onze welbekende oud-docenten Wander Klein Kranenburg en Eric Schneiders zullen de democratie en haar huidige veranderingen tegen het licht houden. Dit doen zij aan de hand van een terugblik naar de tijd van de Romeinen en de Grieken. Wat kunnen we van die tijd leren en wat zijn de verschillen? Op 17 maart aanstaande hopen we u allen te mogen verwelkomen. De verkiezingsuitslag zal dan ook bekend zijn.

Het wordt een gezellig en luchtige avond die afgesloten wordt met een drankje. Je hoeft niet te vrezen voor een lang college. Tot dan!

Leden = gratis + aantal consumpties
niet leden = word lid OF 5 euro entree