Het Cygnus Gymnasium vanaf de Wibautstraat geizen.

Over Cygnus Alumni


Cygnus Alumni is in januari 2016 opgericht door twee actieve docenten en zes oud-leerlingen van het Cygnus Gymnasium te Amsterdam. Wij hebben tot doel om de alumni dichter bij elkaar te brengen, nadat hun schooltijd op het Cygnus is afgelopen.

Alumni zijn – om met het Cygnus motto te spreken – échte wereldburgers en wetenschappers geworden, maar komen elkaar natuurlijk steeds minder tegen buiten de schoolmuren. Wij proberen daar verandering in te brengen!

Sociaal & inhoudelijk relevant

Door middel van sociale en inhoudelijke activiteiten geven wij onze donateurs de kans elkaar, het Cygnus en (oud-)docenten meerdere malen per jaar opnieuw te ontmoeten – zowel binnen als buiten de schoolmuren.

We weten allemaal hoe het gaat: je gaat studeren; een tussenjaar doen en/of werken en verliest – op een aantal zeer goede vrienden na – dat groepje van vroeger toch een beetje uit het oog.

Tijdens onze borrels, pubquiz(en) en lezingen kom je die oude vrienden, klas-, jaar en schoolgenoten weer eens tegen en hoor je hoe het nu met ze gaat: of het nou één of zes zomers geleden is dat je ze voor het laatst zag.

Professioneel relevant

En dat weerzien is natuurlijk niet alleen maar heel gezellig en leuk, maar kan ook zomaar bijdragen aan een volgende stap in je studie- of professionele carriere!

Want ookal is het Cygnus een relatief jong gymnasium, inmiddels is alweer een aanzienlijk deel van onze alumni aan het werk;  actief in de politiek of aan het studeren en/of promoveren in het binnen- en buitenland.

Dat ene gesprek met die vriend of bekende van vroeger kan je nét verder helpen in het denkproces over jouw levenskeuzes; of misschien kunnen jullie wel professioneel van elkaars diensten gebruik maken?

Als Cygnianen deel je een belangrijk deel van je leven en ken je elkaar natuurlijk altijd net wat beter!

Donateur worden?

Donateurs krijgen altijd met voorrang en voordeel toegang tot activiteiten. Omdat de stichting nog in een opstartfase verkeert is voor veel activiteiten een donateursschap (nu nog) verplicht.

Enthousiast geworden over Cygnus Alumni? Bezoek een van onze acitiviteiten; word direct lid of draag bij aan een activiteit (via een bestuursfunctie?)!

We hopen je binnenkort bij een activiteit te zien!